Dette får vi ikke vite av mediene om svineinfluensa..

Svineinfluensaen har mildt sagt skremt livet av meg de siste ukene, og i følge media blir smittetilfellene både hyppigere og mer alvorlige. For å dempe min egen frykt har jeg prøvd å unngå VG og Dagbladet og heller lese infoen som Folkeinstituttet gir oss. Jeg antar at ingen vet mer om tilstanden enn dem. Her er noe av det som faktisk beroliget meg:

1) I UK har 1-2 % av bekreftede tilfeller blitt innlagt i sykehus; i Nord-Amerika var andelen over 10 %. Mange av de innlagte har hatt underliggende sykdommer, men også mange små barn legges inn. I USA måtte 21 % av de innlagte overføres til intensivavdeling og 13 % trengte respiratorbehandling.

2)
De første medieoppslagene og anslagene fortalte om en svært dødelig og smittsom influensa. Det anslås at så mange som 30% kan bli smittet i løpet av høsten. I dag vet vi at viruset er mildere enn først antatt.

3) Influensavaksine vil være klar i november, spesielt utsatte og helsepersonell blir prioritert.

4) Folkehelseinstituttet: "Vi er godt forberedt, og vi har stor tillit til at fastleger og helsepersonell yter god hjelp til de som har og kommer til å bli smittet."

Er du som meg og blir lett skremt av medienes sensasjonsskriving, ta heller en titt på:
www.fhi.no og www.pandemi.no

23
Bilde fra Dagbladet.

Christina

5 kommentarer

Stine Tomasine

22.jul.2009 kl.13:20

Svineinfulensa er en mildere infulensa.. så du bør nok heller være redd for vanlig infulensa!:) De som blir hardt rammet er f.eks kronisk syke fra før av. Så de som er friske og raske, har ingenting å bekymre seg for.

Christina

22.jul.2009 kl.16:20

Hehe, det er sant. Men det er lett å la seg skremme!

Elise

26.jul.2009 kl.22:00

Vaksinen er klar om veldig kort tid faktisk, tror begynnelsen av desember. Og hvis du skulle være så uheldig å få svineinfluensa, så bruk medisinen Relenza istedet for Tamiflu, da dette holder seg lettere i kroppen ;) Anyways, don't worry! Be happY! hehe

Karen

27.jul.2009 kl.00:31

Tror ikke du trenger å bekymre deg Christina, det går bra! :) Prøver forresten å legge dere til i vennelisten min, men søkeverktøyet for å finne venner er ikke helt samarbeidsvillig :P

Karin Ingumundar

08.aug.2009 kl.17:28

Jeg har hørt at det var noen som hadda fått det i trøndelag.

Skriv en ny kommentar

Caroline & Christina

Caroline & Christina

20, Oslo

Vi er to blide jenter fra Fredrikstad som sommeren 2008 flyttet til Oslo for å bli store. Christina studerer kultur og kommunikasjon på UiO, Caroline studerer Markedsføring ved Markedshøyskolen. Her på bloggen kan du følge oss i våre opp- og nedturer.

Kategorier

Arkiv

hits